Monkeybusiness Academy

Hösten 2020 startade Monkeybusiness Academy på Mono Loco i regi av Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun.

Är man 6-17 år och vill börja träna klättring är detta rätt plats!

Detta är platsen för dina barn 6-17 år om dom vill börja klättra eller utveckla sin klättring. Under en termin har vi träningspass en gång i veckan för varje åldersgrupp, barnen får på ett lekfullt och äventyrligt sätt utmana sig själva på klätterväggarna i Mono Locos lokaler. Vill man fortsätta delta och träna klättring under kommande terminer så kommer vi att fortsätta att utmana deltagarna på den nivå dom befinner sig på. Vi ser mer än gärna att våra deltagare stannar hos oss så länge dom tycker det är kul!

Deltar du i Monkeybusiness Academy får du gratis klättring på Mono Loco under pågående termin!

Under en termin kommer vi bland annat att träna:

 • Balans
 • Vikt förflyttningar
 • Uthållighet
 • Greppteknik
 • Fot placeringar
 • Handplacering
 • Fingerstyrka
 • Utrustning Kunskap
 • Läsa leder
 • Säkringsteknik
 • Och mycket mer...

Vi vill att fysisk aktivitet ska vara kul och utmanade.

Mycket av det som sporten klättring utvecklar hos oss har barn stor nytta av i sitt vardagliga liv och i andra idrotter. Ta bara en sån sak som balans och kroppsuppfattning i olika positioner på en klättervägg som stärker koordinationsförmågan, självkännedomen och självförtroendet. Forskning visar även på att långsiktig fysisk aktivitet bidrar till bättre koncentrationsförmåga och balans i kroppen. Vi vill att barn i vår verksamhet ska få en långsiktig intresse för klättring och utgå därför i första hand att klättring ska vara roligt.

Träningstillfällen kommer delas ii åldersgrupper 6-9 år (6-9år med vårdnadshavare som säkrar) 10-11 år, 12-13 år och 14-17 år (gruppträning med ledare). Målet med verksamheten är att få fler barn och unga att upptäcka idrotten klättring samt att på sikt ge barnen kunskapen att klättra på egen hand inomhus. Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun är ansluten till Svenska Klätterförbundet och riksidrottsförbundet. I vår verksamhet är alla försäkrade och träningen bedrivs av ledare med både erfarenhet av klättring och engagemang för sporten.


Är du intresserad av en plats för din guldklimp?

Boka en plats till Monkeybusiness AcademyPris:

6-9 år 1095kr / 6 tillfällen (pris för ett barn och en vuxen, vuxen måste delta)

10-17 år 2395kr / termin (13 träningstillfällen)

I priset ingår lån av sele, skor och övrig utrustning samt medlemskap i föreningen.

Under en termin utbildas alla föräldrar i åldersgruppen 6-9 år som inte redan har grönt kort till att kunna säkra. Syftet är att barnen ska kunna klättra mer under passen. Vill man sedan bli examinerad för grönt kort så gör man en uppklättring hos Mono Loco (350kr) vid senare tillfälle.

Alla grupper 10-17 år tränas och examineras i grönt kort det år dom fyller 13 år. Detta för att barnen ska få mer klättring under träningspassen samt möjligheter att klättra på fritiden. Detta är något som föreningen bjuder på för att kunna ha en bra verksamhet.

Dessa tider och dagar är grupperna indelade i:

När man bokar en plats väljer man själv tidig eller sen tid om möjligheten finns. Annars är det åldersindelat efter schemat nedan, vi blandar inte ådrorna i andra grupper än vad som står nedan.

TID

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

16.30-17.45

10-11 år

10-11 år

12-13 år

 

18.00-19.15

14-17 år

10-11 år

12-13 år

8-9 år (18-19)

TID

Lördag

Söndag

10:00-11:00

6-7 år

11:15-12:15

8-9 år

För 10-17 år pågår terminen från vecka 37-50 (13 tillfällen) med uppehåll vecka 44 (höstlov).

För 6-9 åringar pågår terminen vecka 38-43 (6 tillfällen) och vecka 45-50 (6 tillfällen) . Man bokar 6 tillfällen i taget i dessa åldersgrupper.

Du behöver ingen tidigare klätterfarenhet för att delta i Monkeybusienss Academy men deltagaren måste ha fyllt 6 år för att kunna vara med.

Vi svarar gärna på dina funderingar: mbksfalun@gmail.comHälsningar

Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun