Monkey business Academy info

Hösten 2020 startade Monkey Business Academy på Mono Loco i regi av Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun, våren 2021 forsätter vi succén.

 

Detta är platsen för dina barn 6-17 år om dom vill börja klättra eller utveckla sin klättring. Under en termin har vi träningspass en gång i veckan för varje åldersgrupp, barnen får på ett lekfullt och äventyrligt sätt utmana sig själva på klätterväggarna i Mono Locos lokaler. Vill man fortsätta delta och träna klättring under kommande terminer så kommer vi naturligtvis fortsätta att utmana deltagarna på den nivå dom befinner sig på. Vi ser mer än gärna att våra deltagare stannar hos oss så länge dom tycker det är kul!

 

Från 2021 får även alla som deltar i Monkey Business Academy gratis klättring på Mono Loco under hela terminen!

 

Under en termin kommer vi bland annat att träna:

 

 • Balans
 • Vikt förflyttningar
 • Uthållighet
 • Greppteknik
 • Fot placeringar
 • Hand placering
 • Fingerstyrka
 • Utrustning Kunskap
 • Läsa leder
 • Säkringsteknik
 • Och mycket mer ...

Vi vill att fysisk aktivitet ska vara kul och utmanade.

Mycket av det som sporten klättring utvecklar hos oss har barn stor nytta av i sitt vardagliga liv och i andra idrotter. Ta bara en sån sak som balans och kroppsuppfattning i olika positioner på en klättervägg som stärker koordinationsförmågan, självkännedomen och självförtroendet. Forskning visar även på att långsiktig fysisk aktivitet bidrar till bättre koncentrationsförmåga och balans i kroppen. Vi vill att barnen i vår verksamhet ska få ett långsiktigt intresse för klättring och utgår därför i första hand från att klättring ska var roligt.

Träningstillfällen kommer delas i i åldersgrupper 6-9 år (6-9år med vårdnadshavare som säkrar) 10-12 år, 13-14 år och 16-17 år (gruppträning med ledare). Målet med verksamheten är att få fler barn och unga att upptäcka idrotten klättring samt att på sikt ge barnen kunskapen att klättra på egen hand inomhus. Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun är ansluten till Svenska Klätterförbundet och riksidrottsförbundet. I vår verksamhet är alla försäkrade och träningen bedrivs av ledare med både erfarenhet av klättring och engagemang för sporten. 


Är du intresserad av en plats för din guldklimp?

Boka en plats till Monkey Business Academy. Under pågående termin tar vi enbart emot intresseanmälningar/bokningar till nästa termin. Klicka här för intresseanmälan

 

Pris (13 tillfällen):

6-9 år 2200kr / termin (pris för ett barn och en vuxen) ink Grönt kort för en vuxen

10-17 år 2400kr / termin

I priset ingår lån av sele, skor och övrig utrustning.

Under en termin utbildas även föräldrar åldersgruppen 6-9 år som inte redan har det till att ta grönt kort (Ordinarie pris 1200 kr på Mono Loco) samt att grupperna 10-17 år tränas och examineras i grönt kort det år dom fyller 13 år. Detta för att barnen ska få mer klättring under träningspass samt möjligheter att klättra på fritiden. Detta är något som föreningen bjuder på för att kunna ha en bra verksamhet. 

Du behöver ingen tidigare klättererfarenhet för att delta i Monkey Busienss Academy.

Vi svarar gärna på dina funderingar: mbksfalun@gmail.com 

 

Hälsningar

Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun