Monkeybusiness Academy 

Hösten 2020 startade Monkeybusiness Academy på Mono Loco i regi av Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun.

Är man 6-17 år och vill börja träna klättring är detta rätt plats!

 Detta är platsen för dina barn 6-17 år om dom vill börja klättra eller utveckla sin klättring. Under en termin har vi träningspass en gång i veckan för varje åldersgrupp, barnen får på ett lekfullt och äventyrligt sätt utmana sig själva på klätterväggarna i Mono Locos lokaler. Vill man fortsätta delta och träna klättring under kommande terminer så kommer vi naturligtvis fortsätta att utmana deltagarna på den nivå dom befinner sig på. Vi ser mer än gärna att våra deltagare stannar hos oss så länge dom tycker det är kul!

 

 Deltar du i Monkeybusiness Academy  får du gratis klättring på Mono Loco under pågående termin!

 

Under en termin kommer vi bland annat att träna:

 

 • Balans
 • Vikt förflyttningar
 • Uthållighet
 • Greppteknik
 • Fot placeringar
 • Hand placering
 • Fingerstyrka
 • Utrustning Kunskap
 • Läsa leder
 • Säkringsteknik
 • Och mycket mer ...

Vi vill att fysisk aktivitet ska vara kul och utmanade.

Mycket av det som sporten klättring utvecklar hos oss har barn stor nytta av i sitt vardagliga liv och i andra idrotter. Ta bara en sån sak som balans och kroppsuppfattning i olika positioner på en klättervägg som stärker koordinationsförmågan, självkännedomen och självförtroendet. Forskning visar även på att långsiktig fysisk aktivitet bidrar till bättre koncentrationsförmåga och balans i kroppen. Vi vill att barnen i vår verksamhet ska få ett långsiktigt intresse för klättring och utgår därför i första hand från att klättring ska var roligt.

Träningstillfällen kommer delas i i åldersgrupper 6-9 år (6-9år med vårdnadshavare som säkrar) 10-11 år, 12-13 år och 14-17 år (gruppträning med ledare). Målet med verksamheten är att få fler barn och unga att upptäcka idrotten klättring samt att på sikt ge barnen kunskapen att klättra på egen hand inomhus. Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun är ansluten till Svenska Klätterförbundet och riksidrottsförbundet. I vår verksamhet är alla försäkrade och träningen bedrivs av ledare med både erfarenhet av klättring och engagemang för sporten. 


Är du intresserad av en plats för din guldklimp?

Boka en plats till Monkeybusiness Academy 6-9 år 1095kr / 6 tillfällen (pris för ett barn och en vuxen, vuxen måste delta) 

10-17 år 2395kr / termin (13 träningstillfällen)

I priset ingår lån av sele, skor och övrig utrustning samt medlemskap i föreningen.

Under en termin utbildas alla föräldrar i åldersgruppen 6-9 år som inte redan har grönt kort till att kunna säkra. Syftet är att barnen ska kunna klättra mer under passen. Vill man sedan bli examinerad för grönt kort så gör man en uppklättring hos Mono Loco (350kr) vid senare tillfälle. 

Alla grupper 10-17 år tränas och examineras i grönt kort det år dom fyller 13 år. Detta för att barnen ska få mer klättring under träningspassen samt möjligheter att klättra på fritiden. Detta är något som föreningen bjuder på för att kunna ha en bra verksamhet. 

 

 

Dessa tider och dagar är grupperna indelade i:

När man bokar en plats väljer man själv tidig eller sen tid om möjlighet finns. Annars är det åldersindelat efter schemat nedan, vi mixar inte ådrorna i andra grupper än vad som står nedan.

TID

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

16:30-17: 45

 10-11 år

10-11 år

12-13 år

 

18:00-19:15

14-17 år

10-11 år

12-13 år

 8-9 år (18-19)

TID

Lördag

Söndag

10:00-11:00

6-7 år 

 

11:15-12:15

8-9 år

För 10-17 åringar pågår terminen från vecka 37-50 (13 tillfällen) med uppehåll vecka 44 (höstlov).

För 6-9 åringar pågår terminen vecka 38-43 (6 tillfällen) och vecka 45-50 (6 tillfällen). Man bokar 6 tillfällen i taget i dessa åldersgrupper.

Du behöver ingen tidigare klättererfarenhet för att delta i Monkeybusienss Academy men deltagaren måste ha fyllt 6 år för att kunna vara med.

Vi svarar gärna på dina funderingar: mbksfalun@gmail.com  

Hälsningar

Monkeybusiness Klättring- & Sportklubb Falun