Erik Eriksson

Erik har en mångårig erfarenhet av att ha tränat klubblag både på senior- och ungdomsnivå, både lägre nivå samt elitnivå. Därtill har Erik även under större delen av sitt arbetsliv arbetat med barn och ungdomar, vilket är en ovärderlig pedagogisk erfarenhet att ha med även vid att leda och utbilda unga fotbollsspelare. Under campet kommer Erik ansvara för verksamheten i stort men samtidigt även assistera tränarna vid behov tillika vara behjälplig i spelarutbildningen. Då vår ledare Alessandro, som har huvudansvaret för försvarsspelarna under förmiddagarna, undervisar på engelska kommer Erik även finnas tillhands för översättning till svenska vid behov. Erik har genomfört tränarutbildningarna C- och B-Diplom samt är mitt uppe i A Ungdom.

Ålder: 33 år

Bor: Falun

Moderklubb: Sundborns GoIF

Favoritlag: Aston Villa

Favoritspelare: Anders Svensson


Bästa fotbollsminne: “Finns så klart flera, men VM-bronset 1994 är svårslaget. Liverpools osannolika upphämtning mot Milan i Champions League-finalen 2005 slår också högt.”


Vad ser du fram emot mest med campet?


“Att få se barnen och ungdomarna utvecklas både som spelare och individer under veckan. Vi har helt fantastiska förutsättningar med bland annat ledare som håller mycket hög nivå, så det ska bli väldigt kul att se spelarna utmanas i en seriös och stimulerande miljö. Vårt mål är att spelarna lämnar campet med ökat självförtroende, stärkt självkänsla och ett större intresse för sporten”