Klättring

intro

KLÄTTRING HOS MONO LOCO

Vi älskar klättring och vi hoppas på att du lämnar lokalen med samma underbara känsla! Vårat mål är att kunna förse dig med möjligheten att lära dig mer och utmana dig i en trygg och säker miljö. Oavsett om du är nybörjare eller har flera års erfarenhet, finns vår personal på plats för att uppmuntra och erbjuda vägledning på väggen. Kolla bland våra kurser och event för att se vad vi har att erbjuda utöver våra drop-in tider som gäller under alla våra regelbundna öppettider.  

 

VAD ÄR BOULDERING?

Bouldering är en rolig form av klättring utan rep och höjder. Våra boulderingväggar är 4.5 meter höga med stora tjockmattor under för att dämpa eventuella fall. Allt som krävs för att komma igång och att ha kul är ett par klätterskor, något du kan hyra hos oss! Styrka, teknik, balans och uthållighet kommer senare! 

Du behöver därför ingen dyr utrustning eller erfarenhet att komma igång med bouldering, fokuset ligger på klättringen. Det är du, väggen och dina vänner som hejar på.

 

Önskar du boka privat träning eller gruppträning klicka här. Eller om dina barn vill börja klättra så finns gruppträning för barn 6-17 år klicka här 

 

KLÄTTRING MED REP

Våra repväggar tillåter dig att klättra upp till 12 meter på väggen!

Vi har strikta säkerhetsregler när man klättrar och säkrar med rep. Man måste vara två personer där personen som säkrar måste gått en utbildning för att få ett så kallat grönt eller rött kort. Kolla i vårat schema för att se möjligheterna till att gå en utbildning eller pröva på att klättra på väggen med en certifierad instruktör. 

Boka Grönt & Rött kort

Introduktion till klättring

Introduktion till klättring är en  90 minuters presentation av inomhusklättring där du får pröva olika grenar inom klättring för att kunna fortsätta klättra på egen hand. Kursen vänder sig till dig som vill komma med familj eller vänner och få en grundlig genomgång av inomhusklättring på Mono Loco.

Tillsammans med en instruktör kommer ni att få klättra på rep, testa våra boulderväggar, få tekniktips och information om allt ni behöver veta för att börja klättra. Inte nog med det, ni kommer även att få chansen att testa era fysiska gränser, känna på känslan av att befinna sig på 12 meters höjd med enbart ett rep och en sele som säkerhet. 

Boka Intro

KLIPPKLÄTTRING

Att klättra på klippa är både en naturupplevelse och en fysisk utmaning. Vi ger dig den upplevelsen på bästa sätt utan att du behöver någon dyr utrustning eller tidigare erfarenhet.

 Se tillgängliga tider

  

Vi är anslutna till KABO;

Klätteranläggningars branschorganisation, KABO, bildades i november 2014. Det är ett gemensamt initiativ till en medlemsdriven intresseorganisation med bland annat syftet att ge stöd till organisationer som erbjuder inomhusklättring i någon form - från kommersiell klätteranläggning till föreningar med klättervägg som en del av mycket annat. KABO arbetar också tillsammans med Svenska Klätterförbundet i frågor där vi, medlemsanläggningarna, har kompetens och resurser rörande vår kärnverksamhet.